Levendulás receptek

Receptek

KÖNNYŰ NYÁRI EGYTÁLÉTEL LEVENDULÁS RIZOTTÓ

Hogyan is készül?

Egy serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál vajat. Pároljunk puhára 1 fej hagymát, 2 gerezd fokhagymát és fél kockázott zellergumót. Közben készítsünk el 1 liter csirkealaplét.

Az alapléhez tegyünk hozzá 400g rizst, egy marék apróra vágott szárított paradicsomot, egy marék apróra vágott fekete olajbogyót, egy kiskanál levendula virágot, egy csipetnyi borsot és sót.

Amikor a vajas keverék bevonta a rizsszemeket öntsük fel 3 dl száraz fehér borral. Kevergetés mellett merőkanalanként adagoljuk hozzá a csirkealaplét.

A végén keverjünk hozzá 10 dkg vajat és 10 dkg reszelt parmezánt. Krémes és illatos.

NEM CSAK ILLATOSÍTÁSRA ÉS MOLYÍRTÁSRA KIVÁLÓ, CSODAFINOM NYÁRI ITALT IS KÉSZÍHETÜNK BELŐLE

Hogyan is készük?

Forraljunk fel fél liter vizet, dobjunk bele 15 gramm levendulavirágot és hagyjuk még bugyogni egy-két percig, majd vegyük le a tűzről, fedjük le és hagyjuk 10 percig állni. 

Ezután szűrjük le, adjunk hozzá 15 deka nyírfacukrot és keverjük el benne. Végül öntsük fel 1,5 liter hideg vízzel és csavarjunk bele citromot, amitől gyönyörű rózsaszínné változik. 

Dobjunk bele egy szál levendulát a látvány kedvéért és ha meleg van, akkor jól jöhet a jég is.

NYÁR VÉGÉRE GRILLEZETT SERTÉSBORDA LEVENDULÁVAL

Hogyan is készül?

Hozzávalók:
- 4-5 szelet szép nagy sertésborda,
- só, bors, extra szűz olívaolaj.
- 1/2 teáskanál levendulavirág, kakukkfű, rozmaring,

A grillezés előtt elkészítjük a páclevet, amelyhez a fűszernövényeket összekeverjük a sóval, a borssal, az olajjal és ezzel a páccal bekenjük a hússzeleteket.

Miután bepácoltuk a húsokat, tegyük be egy alufóliával lefedve a hűtőszekrénybe, hogy a hús magába szívja a fűszernövények könnyed zamatát.

Nyári vegyes salátával tálaljuk az ízletes levendulás grillezett sertésbordát.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el